Sosyal Medyada Zengin Görünmenin Sırları

Bu sosyal medya  dedikleri çok büyük bir mecra.Ucu başı belli olmayan dünyamız,hatta gezegen gibi sınırsız bir iletişim kaynağı.Sonuçta aktif olarak kullanıyorsak dikkat cekici paylaşımlar yapmamız da gerekiyor?Eğer satış pazarlama ağındaysak işin boyutu daha farklı bir hale geliyor.Amakonumuz pazarlamaysa kendimizi pazarlamadan sözediyorum.Aman sakın yanlış anlamayın ne demek istiyorsundiye.Yani aranan kişi olmaktan bahsediyorum ,söyle göz önünde olmak  hayranların ne paylaşacak diye sabırla beklemesinden bahsediyorum.
Bu yazımda zengin görünmenin sırlarından bahsedeceğim.En çok da yazıyı okuyanların  kendi üstüne alınıp alınmaması konusu var.Vallahi ben kendimi düşünerek yazıyorum kimse üstüne alınmasın.Alınganlık hem hoş birsey değil öyle değil mi? :) Herkesin kendi hakkında sadece kendi istediği kadarını yayınladığı,  çokça da “olmak istenen hayata sahipmiş gibi” yayın yapılan bir paralel evrenden bahsediyorum. Bir nev’i yalan dünya aslında olmak isteyip de olamadığımız bazı egolarımızı sınırsızca sunduğumuz,birbirimizi görmeden özgürce anlattıgımız bir platform var karşımızda.
O’rda herkes sevgi pıtırcığı, herkes zayıf, herkes selfie kuşu, çocuklar desen birer melek ama en önemlisi herkes zenginnn!Herkes üniversite mezunu ,herkes her hafta kitap okuyor ,sinemaya gidiyor hiç birşeyi kaçırmıyor.Vallahi öyleyiz demi bizde yalan yok.:)Bu yazıyı okurken bazıları evet hepsi doğru yada sen ne demek istiyorsun diyebilir.Bazendoğruları söylemekte suç sayılabiliyor  itiraf etmek gerekirse bende begenilmekten hoşlanıyorum zaten kim begenilmek istemez ki :))
Bir sürü sosyal ağ var resimlerimizi boy boy yayınlıyoruz.Kaç kişi begenmiş diye bakıyoruz az ilgisiz alakasız kaldık mı bunalım takılıyor facebookta mutsuz hissediyor diyerek ilgi alaka bekliyoruz.Resim yükleme konusuna gelince facebook biraz daha bu konuda geri planda kalmış durumda.Instagram diye bir site açıldı ve daha özel resimlerimizi orada paylaşırolduk.Bugün baktığımızda İnstagram Twitter’i  tahtından edip 2. sıraya yerleşmesi insanların resim konusunda daha etkili olmasından mı nedir bilinmez yükselişi devam etmektedir.Instagram’i ilk duyduğumda “ne gerek var, zaten facebook fotoğraf paylaşılıyor” demiştim. Meğer orası ayrı bir dünyaymış. Yanılmışım.
Instagram hesabınızın olması için ya akıllı telefonunuz ya tabletiniz olmalı. Haliyle pek fukara işi değil ama artık bu cihazlara taksitle maksitle sahip olmak mümkün olduğundan işin suyu çıkmış durumda.
Sosyal medya siteleri, adeta bir hava atma mecrasına dönmüş durumda.Sosyal medyada zengin görünmek istiyorsanız bazı şeylere dikkat etmeniz, bazı şeylerin altını çizmeniz, bazı şeyleri göz önünden kaldırmanız  gerek.
–Sportif arabayla boy resim cekilmek:BMW genç işi olmazssa porche,ferraride olur.Hele ki modifiyeliyse ayrı bir güzellik katar.
–Hava ne kadar soğuk olursa olsun ince giyinin: Dışarıda lapa lapa kar bile yağsa kantinde, sınıfta ,partide tişörtle cekilmiş resimlerinizi yayınlayın. Soğuktan çenenizin titrediğini asla belli etmeyin, ” yahu sen üşümüyor musun böyle?” diye soranlara “BEN ÜŞÜMEM” gibi net cevaplar verin.
–Arada bir elinizde, sırtınızda bir müzik aleti taşırken görünün:Çok şart olmamakla birlikte taşıdığınız şeyi gerçekten çalabilirseniz ama müzik aleti çalıyor izlenimi verin ama o alet gitar olmasın etkilemek
– Pahalı uçak/konser bileti fotoğrafı: Bunların fiyat kısmını kapatır gibi yapıp ucundan azıcık gösterileni makbuldür bunu peşin peşin söyleyim. Uçak biletinde gidilen noktayı gösterin ama. O binlerce hayran nereye gittiğinizi merak eder sonra. Yazıktır
– Pahalı içki fotoğrafı: Ne o öyle fakir gibi bira fotoğrafı koymak. Bira fotoğrafı 8 kusurlu hareketten biri.  Foursquare’de sosyetik bir mekanda yer bildirimi yapmak pek havalı bir atraksiyondur  birde swarm Foursquara’nın bir parçası güzel bir mekanda check yaptın mı tamamdır
– Oto radyosunda çalan şarkıyı gösteriyor ayağına araba modelini/tek taş pırlantayı göze sokmak:Açıklamaya gerek var mı?
– 1 yaş bebesine (ne anlayacaksa) sosyetik mekanda, organizeyşınlı temalı neli doğumgünü kutlaması tertiplemek:7 düveli doğum gününe çağırmak.  Bebenin doğum günü kıyafetini modacıya diktirmek ve bunu da menşınlarla ilan etmek
– Sipariş vermek:Fiyatını herkeslerin bildiği bir “şey”i alıp “ay bilmem ne siparişim geldii” paylaşımları.
– Havuzlu ev: Ama site havuzu değil, mümkünse kendi evinin sana özel havuzu
– Yemek fotoğrafları:Bir yerde zıkkımlanırken çekilen foodporn fotografı ve tepede mekan adı mutlaka
– Parfüm: Spa, pahalı kozmetik falan
– Bebeksiz, çocuksuz takılınan ortamlar:Bebek ortada yoksa bakıcın/yardımcın var. Onlar varsa zenginsin.
– Sarı saç: Sarı saçın zengin gösterdiği başka ülke varm’ola?
– Ev manzarası önemli: Normal sokağa bakıyorsan fakirsin.  Bahçeye bakıyorsa site içinde giriş katta yaşayan ezik olman olası ama havuza bakıyorsan zenginsin.
 Zenginler zayıftır: İki kere iki dört. Şişmansanız görünmeyin ortalarda.  Yeni doğurduysanız bile az yiyin de ortamlarda rezil olmayın.Sözüm ona kadınlara diyorum ben bir erkeğim.
– Ünlülerle foto ama özellikle sosyal sorumluluk falan: Zengin insanın gönlü de zengindir. Evinde illa ki cins enik besler ama sokak hayvanlarını yaşatma hede hödö derneğinde gönüllü olduğunu dünya alem bilsin diye muhakkak yer bildirimli paylaşım.(Vallahi bende de bu hayvanlardan var çok nadir sosyal medyada gösteriyorum)
– Marka ayakkabı/çanta: Anladınız siz onu(A bu sene bu moda hemen gittim su kadar para verdim aldım demeyi unutmayın)
 Büyük salon: Salon önemli. Varoşta da otursan salonun büyük olsun arkadaş. Büyük salon zengin gösteriyor.
– Çocukları şık kıyafetlerle parka çıkarmak/kirli hallerini göstermek: Bakın bizim elimizin kiri bunlar meşaşı
Alınanlar olacaktır ama eğleniyoruz neticede. Çok ciddiye de almayın bir zahmet. Ve lütfen “ay ben o paylaşımları zengin görünmek için yapmıyorum” diye fok balığı gibi konuşup beni germeyin.İyi eğlenceler :)
Turgay Kurtuluş
SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »