DMOZ Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? Ne İşe Yarar? Faydası Nedir?

Bugün DMOZ ile ilgili bilgi vermeye ve kolay bir şekilde nasıl kayıt olacağınızı anlatmaya çalışacağım.
dmoz ile ilgili görsel sonucu

DMOZ açılımı Open Directory Project olup açık dizin projesi anlamına gelir. DMOZ kaydı olan milyon derecede site ve bu siteleri onaylayan binlerce gönüllü editörü bulunmaktadır Dünya’nın en büyük dizin projesi olan DMOZ’un kaliteli bir web arşivi vardır bu yüzden çoğu arama motoru bu arşivden yararlanır ve kaynak olarak kullanır. DMOZ kaydı olan bir site, arama motorları tarafından daha değerli bir hal alır daha çabuk görülür ve indekslenir, arama motorlarında daha üst sıralara çıkar. Yani faydası çok zararı yok diyebiliriz.


Kayıt ve Başvuru 

Şimdi nasıl başvuru göndereceğinizi ekran alıntısı aracıyla ve paint ile çizdiğim yönergeler ile kaliteden ödün vermeden anlatacağım.

 Öncelikle sitenizde hakaret, yasa dışı şeyler, sahtekarlık falan yoksa dmoz sitesini açıyoruz dmoz.org sonra dili seçiyoruz ben türkçe seçtim.

dmoza nasıl kayıt olunur

Çıkan sayfadan kendi kategoriniz ne ise gidebildiğiniz kadar gidin yalnız dikkat edin kategori seçimi çok önemlidir yanlış yere gitmesin siteniz doğru yere gidin.  


                                        

Siteniz için en uygun kategoriye geldiğinizi düşündüğünüzde sağ üst köşedeki adres öner tuşuna tıklamanın vakti gelmiştir.




Ve çıkan sayfayı eksiksiz doldurun zaten nelere dikkat edip dolduracağınız güzel bir şekilde orada yazmakta.


Sayfanın en sonundaki gönder tuşuna tıkladığınızda ortalama bir hafta içinde reddedilmez ise kaydınız tamamlanır benimki şahsen 4 gün sürmüştü. 

SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »