Jandarma’nın havadaki gözü

28/12/15 www.kokpit.aero

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sonra Jandarma Genel Komutanlığı da İnsansız Hava Aracı (İHA) almak üzere çalışmalara başladı.

Son yıllarda Türkiye’de tüm dünyada olduğu gibi İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanımında ciddi bir artış dikkat çekiyor. Alınan sistemlerin yanı sıra yerli sanayi tarafından geliştirilen hava araçları ve sistem kullanımları da Türkiye’nin bu konuda gelişimini ortaya koyuyor.

Halen İHA sistemleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılıyor. Emniyet, Bayraktar mini İHA ve Arcturus T-20’den sonra önümüzdeki aylarda Taktik İHA sınıfındaki Kale/Bayrak ortak imalatı Bayraktar İHA’larını da teslim almaya başlayacak. Bunu, TAI’nin tasarladığı ANKA izleyecek.

SIRADA JANDARMA VAR

Jandarma Genel Komutanlığı da İHA operasyonu için düğmeye bastı. Çalışmaları Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından devam eden projede, Jandarma’ya taktik sınıf İHA alımı için proje hazırlanıyor. Artan iç güvenlik operasyonlarına destek verecek sistemlerle Jandarma’nın önemli bir eksikliğinin giderilmesi planlanıyor.

Jandarma için ayrıca döner kanatlı mini İHA sistemleri konusunda da çalışma yapılıyor. Daha çok şehir içi operasyonlarda görev yapacak bu tür mini İHA’lar ile görüntü aktarımı ve anlık istihbarat alımı planlanıyor.
http://kokpit.aero/jandarma-iha-aliyor
SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »