Otonom Teknoloji Doruk-133B Aerostat Sisteminin uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

29 Şubat 2016

Otonom Teknoloji tarafından tasarlanan ve geliştirilen Doruk-133B Aerostat Sistemi yerden 1000 metre irtifada görev icra edebiliyor ve 50 kg’a kadar faydalı yük taşıyabiliyor. Akdeniz kıyısında, 3 gün boyunca gündüz ve gece gerçekleştirilen uçuşta yerden 3000 feet irtifaya çıkılarak 40 km mesafeden başarıyla hedef tespit ve teşhisi icra edildi. Uçuşlarda gece görüş özelliğine sahip elektro optik sensörler ile gemilerdeki AIS (Automatic Idenitification System) sistemleri için bir baz istasyonu birlikte görev yaptı. Doruk Aerostat Sistemlerinin yağmur damlası şeklindeki formu yüksek rüzgar dayanımı sağlayarak zor hava koşullarında da görev yapılmasına imkan veriyor.

Doruk-133B Aerostat Sistemi ile; elektro-optik kamera, haberleşme rölesi, GPS alıcı, radar sistemleri, AIS baz istasyonu gibi çok çeşitli faydalı yükler kullanılabiliyor. Gelişmiş ülkeler tarafından geliştirilen bu sınıftaki Aerostat sistemlerinin sınır gözetleme, istihbarat faaliyetleri ve kritik tesis güvenliği gibi alanlarda kullanım alanları bulunuyor.

Kendi gövde malzemesi teknolojisine sahip olan Otonom Teknoloji tarafından uygulanan ürün hattı metodolojisi ile, kullanıcı isteklerine göre değişik boyutlarda ve farklı formlarda balon sistemleri tasarımı ve üretimi aynı çatı altında gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede farklı ağırlık ve irtifa ihtiyaçlarına uygun ve maliyet etkin balon sistemlerinin hızlı bir şekilde hizmete sunulması mümkün oluyor.

Yapılan uçuşla ilgili bilgi veren Otonom Teknoloji Genel Müdürü Nezir Ertürk “Doruk-133B, diğer Doruk ürün ailesinde yer alan aerostatlar gibi, aerodinamik gövde yapısı ve otomatik basınç dengeleme sistemi ile yüksek irtifalarda görev icra edebilmektedir. Helyum gazının kaldırma kuvveti sayesinde haftalar mertebesine ulaşan kesintisiz görev süresi ile alternatif İHA sistemlerinden ayrılmaktadır. Uluslararası havacılık regülasyonlarına uygun olarak geliştirilen sistem, maliyet etkin kullanımı ile sınır ve kritik tesis güvenliğinden orman yangınlarının erken tespitine, haberleşmeden çevre kirliliğinin denetimine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.” açıklamasında bulundu.

Otonom Teknoloji’nin diğer ürünleri arasında “Güneş enerjili insansız hava gemisi, TepeGöz” başta olmak üzere, “Dolunay Küresel Perdeli Balon Sistemi”, insansız ve otonom sistemler için kullanılabilecek JAUS (Joint Architecture for Unmanned Systems) uyumlu “Elektronik kontrol birimi, MiniSteer” ve İHA’lar için “yer kontrol istasyonu” bulunuyor.
http://www.otonomteknoloji.com/tr/24023/Otonom-Teknoloji-Doruk-133B-Aerostat-Sisteminin-ucusunu-basariyla-gerceklestirdi
SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »