Ukrayna'da Rusya'nın muhtemel hava saldırısına hazırlık



28 Mart 2016 Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Ukrayna, Herson Bölgesinin güvenlik ve savunma pozisyonlarını muhtemel bir Rus hava saldırısına karşı güçlendiriyor.

Ukrayna Herson Bölgesinin güvenlik ve savunma pozisyonlarını muhtemel bir Rus hava saldırısına karşı güçlendirilme kararı alındı. Geniçesk Kaymakamı Aleksandr Vorobyev Geniçesk ilçesinin Arabat şeridi tarafından güvenlik ve savunma pozisyonlarının muhtemel hava saldırılarına karşı güçlendirileceğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Sınır Güvenlik Teşkilatı, 23 Mart tarihinde Sınır Muhafızların, saat 12.00’de Sivaş körfezinden (Syvash lake) gelen bir Rus helikopteri tespit ettiğini bildirmişti. Helikopterin 1000 ila 200 metre arası yükseklikte uçtuğu belirtildi.

Söz konusu helikopterin, saat 12.12’de Herson sınırını geçtiğini anlatan Sınır Muhafızları, helikopterin daha sonra Kırım’a doğru yol aldığını açıklamıştı.

Kırım Haber ajansı'nda yer alan habere göre, Sınır Güvenlik Teşkilatı’nın Rus helikopter tarafından yapılan Ukrayna sınırının ihlalini ile ilgili bilgiyi, Ukrayna Savunma Bakanlığı’na ve Ukrayna Güvenlik Servisi’ne (SBU) iletilmişti.

Rusya'nın Kırım'ı askeri üsse dönüştürmeye başlamasının akabinde, Ukrayna'nın doğusunda sürdürdüğü örtülü savaştan ayrı olarak Ukrayna sınırında askeri birlikler konuşlandırıp tatbikat düzenlemesi, işgal edilen Kırım yarımadası ile Rusya arasında bir kara koridoru oluşturmak için Geniçesk ve Herson'a yönelik bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Rusya eğer böyle bir işgali gerçekleştirirse sadece Kırım'ın Ukrayna ile kara bağlantısını kesmiş olmayacak, ayrıca Donetsk gibi Ukrayna'nın doğusundaki teröristlerin kontrolünde bulunan bölgeleri de güneyden Rusya'ya bağlayabilecek.
http://www.dunyabulteni.net/haberler/359407/ukraynada-rusyanin-muhtemel-hava-saldirisina-hazirlik
SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »