Türk Tasarımcıdan Mükemmel Ötesi İtfaiyeci Kaskı Tasarımı



Endüstriyel tasarımcı olan Ömer Hacıömeroğlu C- thru adını verdiği bu olağanüstü itfaiyeci kaskı tasarımını hazırlamış

İtfaiyecilik hiç şüphesiz en zor mesleklerden biri. Bunun yanı sıra yetenek, sabır, çaba, ilgiyi hakeden bir görev alanı. Görevi sadece yangın söndürmek olmayan itfaiye erlerinin önemli bir kısmıda arama-kurtarma faaliyetlerinde görev alıyor. Arama- kurtarma operasyonlarındasaniyelerin bile ne kadar önemli olduğunu ne yazık ki ülkece zor zamanlar geçirdiğimiz için biliyoruz.
Eğitimli personelin yanı sıra; teknolojiden faydalanan ekipmanlarında, hayat kurtarmada ne kadar önemli olduğunu bilen ve buradan yola çıkan endüstriyel tasarımcı Ömer Hacıömeroğlu C-thru adını verdiği bu mükemmel itfaiye kaskı tasarımı hazırlamış. 

1. Yangın ortamında bulunan kişiyi rahatça görebilmek

Yangın ortamında bulunan kişiyi rahatça görebilmek
Göz kısmını çevreleyen ekranın üstünde bulunan termal kamera, entegre projektör ile birlikte yaralıların tespitini kolaylaştırmanın yanısıra dışarıdan içeriye içeriden dışarıya anında bilgi akışı da sağlayabiliyor.

2. Yardım çığlıklarının duyulması kolaylaşacak.

Yardım çığlıklarının duyulması kolaylaşacak.
Kaskın kulak kısmına yerleştirilen gürültü engelleyiciler sayesinde yardım çığlıklarının duyulmasını kolaylaştırmak amaçlanmış

3. İtfaiyeciler için kullanım kolaylığı sağlayan rahat tasarım

İtfaiyeciler için kullanım kolaylığı sağlayan rahat tasarım
Oksijen tüpü bağlantısı kullanıcıyı rahatsız etmeyecek ergonomik bir tasarımla ağız bölgesine yerleştirilmiş. Hemen iç kısmında bulunan kablosuz mikrofon ile iletişim kolaylığı sağlanıyor.

4. Vatandaşların güvenliği için yaralı bilgisi ekranı.

Vatandaşların güvenliği için yaralı bilgisi ekranı.
Bina içinde daha rahat hareket edebilmek ve girişi-çıkışı daha kolay bulabilmek kaskın üst kısmındaki projektörlerden alınan güzergah bilgisinin göz kısmına yerleştirilen monitöre yansıtılması düşünülmüş

5.

Türk Tasarımcıdan Mükemmel Ötesi İtfaiyeci Kaskı Tasarımı

6.

Türk Tasarımcıdan Mükemmel Ötesi İtfaiyeci Kaskı Tasarımı

7. Göz kısmını çevreleyen ekranda bulunan termal kamera

Göz kısmını çevreleyen ekranda bulunan termal kamera
Geçtiğimiz yıl Uluslararası Tasarım Mükemmelik Ödülü' ne layık görülen bu harika ürünü için tasarımcı Ömer Hacıömeroğlu’ nu tekrar tebrik ederken inşallah seri üretime geçildiğini de görürüz diyoruz.

SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »