En Faydalı 10 Windows Kısayolu

Bilgisayarda işlerimizi yapmamızı kolaylaştıracak kısayolları bu başlık altında bulabilirsiniz keyifli okumalar.

1.Windows Logo + L

1.Windows Logo + L
Bu kısayol PC'nizin başından bir süreliğine ayrılıyorsanız bu kısayol ile onu hemen kilitleyebilirsiniz.

2.Shift + Delete

2.Shift + Delete
Sildiğiniz dosyanın geri dönüşüm kutusuna gitmesini istemiyorsanız Shift + Delete kısayolu ile onu direkt silebilirisiniz.

3.Alt + F6

3.Alt + F6
Bir uygulamaya ait birden fazla pencere açıksa,bu kısayol ile açık olan bu pencereler arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

4.Shift + CTRL + N

4.Shift + CTRL + N
Windows 7'de yeni bir klasör oluşturmak için Shift + CTRL + N klavye kısayollarını kullanabilirsiniz.

5.Windows + M

5.Windows + M
Ekranınızda onlarca pencere açık ise Windows + M klavye kısayolu sayesinde tüm pencereleri görev çubuğuna küçültebilirisiniz.Tüm pencereleri geri almak için Windows + Shift + M klavye kısayolunu kullanın.

6.Windows + Boşluk

6.Windows + Boşluk
Masaüstünüze hızlıca göz atmak istiyorsanız,önceki ipucundaki gibi tüm pencereleri küçültmek yerine Windows + Boşluk tuşlarına basarak pencereleri geçici olarak saydam hale getirebilirsiniz.

7.Windows + Shift +Sol veya Sağ Oktuşu

7.Windows + Shift +Sol veya Sağ Oktuşu
İki monitör kullanıyorsanız Windows + Shift + Sol Oktuşuna basarak şu anki pencereyi sağ ekrandan sol ekrana taşıyabilir,sağ oktuşuna basarak sol ekrandaki bir pencereyi sağ ekrana taşıyabilirsiniz.

8.Windows + 1,2,3...

8.Windows + 1,2,3...
Windows 7'de uygulamalarınızı hızlı erişim için görev çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz. Bu uygulamalara daha hızlı erişim için örneğin Windows + 1 kısayolunu kullanarak soldan birinci uygulamayı açabilirsiniz. 

9.Windows + T

9.Windows + T
Açık olan uygulamalarınız arasında geçiş yapmak için Windows + T kısayolunu kullanabilirsiniz.Kısayolu her kullandığınızda,açık olan uygulamaların bir ön izlemesi,sırayla görev çubuğunun üstünde görüntülenecektir.

10.Windows + (+ ve -)

10.Windows + (+ ve -)
Ekranınızda olup bitenlere daha yakından bakmak isterseniz
Windows ve + tuşuna aynı anda basarak yakınlaştırılmış görünüme geçebilirsiniz.Bu sırada fareyi taşıyarak ekranın farklı bölümlerine yakınlaşabilirsiniz.Windows ve - tuşuna basarak eski görünüme geri gelebilirsiniz.
SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »