LumiWatch ile Yepyeni Bir Saat Deneyimi!






Akıllı saatlere her geçen gün yeni özellikler eklenmeye devam ediyor.  LumiWatch adındaki akıllı saatprototipi ise devrimsel nitelikte yenilikler içeriyor.
Carnegie Mellon Üniversitesi akademisyenleri tarafından küçük bir örneği hazırlanan saat, vücudunuzun bir bölgesine yansıtılarak kullanılıyor. Başta kolda olmak üzere her deri yüzeyi dokunmatik ekrana dönüşüyor. Bu sayede daha büyük ki 5 katına kadar bir ekran boyutuna ulaşılabiliyor.
Derinlik sensörü sayesinde dokunmatik bir ekrana dönüşüyor. Yansıtılan saatin büyüklüğü ise 40 santimetrekareye çıkabiliyor.
Ürünün donanımında dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 768 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı ekleniyor. Android 5.1 işletim sistemi içeren saat, enerjisini 740 mAh pilinden ediniyor. Tek şarjla tüm gün kullanılabiliyor. Bluetooth ve Wi-Fi desteği de mevcut.
Carnegie Mellon Üniversitesi, LumiWatch isimli saati geliştirirken Çin odaklı ASU Tech şirketi ile birlikte çalıştı. İlk ürünlerin fiyatı 600 dolar seviyesinde olacak. Akıllı saatlere yeni bir soluk getirecek gibi duruyor.




SONRAKİ
« Önceki Post
ÖNCEKİ
Sonraki Post »